Bie og Dam

Adams sprog er efterhånden ved at være så godt med at han forstår stort set alt, hvad vi siger til ham. Hans udtale af ord kræver stadig et vist kendskab til ham for at forstå meningen, men det går stærkt for tiden.

Adam og Emilie hyggerEmilie har dog udviklet en særlig sproglig forbindelse til Adam, og hun er virkelig sød, når hun bruger hans ord til at fortælle om ting. Eftersom han hverken kan udtale ‘Adam’ eller ‘Emilie’ kommer de derfor til at hedde ‘Dam’ og ‘Bie’, og det er hun helt med på. Så det bliver til længere samtaler, hvor hun kan fortælle om alle de ting som ‘Bie’ laver og som ‘Dam’ også gerne må være med til. Stort set alt hvad Emilie laver sjov med er ustyrligt morsomt for Adam, og det er dejligt at se dem etablere samme tætte forbindelse som Kasper havde med Emilie for tre år siden.

Adam og Emilie hygger videreDet kræver dog stadig en vis mængde opmærksomhed fra vores side, da han stadig ender med at blive alt for voldsom over for både Emilie og Kasper. Det ender oftest med at han slår, river i hår eller kradser, hvis han føler at de ikke forstår ham hurtigt nok eller ikke gider ham mere. Det arbejder vi en del med – først og fremmest at lære Adam at der er andre mulighed end at slå og kradse, og dernæst at lære de to store, at de faktisk gerne må forsvare sig lidt eller prøve at flytte sig, når han er gået i gang med at slå.

Men generelt har de tre et godt forhold, og nyder hinandens selskab godt gennem weekenddage som denne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *