Adam 3 år

Adam dagen før sin 3 års fødselsdag
Adam dagen før sin 3 års fødselsdag

Adam fylder i dag 3 år. Det er en lille dreng, der er blevet en helt del større på kort tid. Og det er en lille dreng, der fylder en hel del i sine omgivelser.

Han har rykket sig ganske meget på sit sprog inden for det sidste halve år, og de indledende bekymringer som vuggestuen og vi havde om hans tale-udvikling er blevet gjort helt til skamme. Lige nu taler, synger og råber han dagen igennem, og har ikke problemer med at gøre sig forståelig.

Hjemme er han stadig en anelse for voldsom over for både Kasper og Emilie, men samtidig med at de er blevet bedre til at håndtere ham, og han selv er begyndt at blive roligere, så er det knap så voldsomme udfald han får på den front. Det har selvfølgelig også hjulpet en del at han kan gøre sig forståelig over for os, og fortælle hvad han vil – og ikke vil.

I vuggestuen går det også godt. Han er ved at blive sluset afsted som børnehavebarn, hvilket ikke giver den store omvæltning foreløbig, da det er samme institution og samme voksne der følger med lidt endnu. Til gengæld får han en større omvæltning fra 1. juni, da han har fået plads i en anden børnehave som ligge ganske tæt på skolen. Det er også samme dag som Emilie stopper i børnehave og starter i SFO. Mere om dette følger senere.

Adam er fars dreng, og giver også klart udtryk for dette. I hverdagen giver det ikke store problemer, for mor kan sagtens bruges, når far ikke er hjemme, og efterhånden også mere og mere når vi alle er sammen. Det betyder at han lige skal vide hvor man er henne, og hvis far skal på tur med en af de andre børn, så er han ikke helt tilfreds med situationen. Til gengæld bliver han hurtigt god igen, så det stikker ikke alt for dybt.

Fødselsdagen i dag bliver fejret ganske stille og roligt hjemme med familien. Vi har fået pakken det så tæt sammen at jeg har rejst med job i ugen op til weekenden, og Majbrit tager på studietur søndag eftermiddag. Det er heldigvis sjældent, at det hele ligger så tæt, og det har også gået fint i denne omgang.

Én kommentar til “Adam 3 år”

  1. Da vi var på Septembervej forleden eftermiddag, opdagede Emilie, at morfars ører er meget store, “næsten så store som på en elefant”. Straks begynder Adam at synge: “En elefant ham med ørerne” – eller ca. sådan – på den helt rigtige melodi. Skønt! Mormor tog videoklip af det, så vi kan bevise, at det passer. – Ja, han er blevet en stor og dejlig dreng. TIL LYKKE, ADAM!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *